Chrissy Sport & Zorg
Sport en Zorg op Maat  
 
 
 

Yoga

Bij The Workout geef ik al jaren YogaMix lessen. Lessen waarin ontspannings- ademhalings- balans- en lenigheidsoefeningen centraal staan. Sinds september 2016 geef ik ook Body Balance.

Yoga heeft als doel om lichaam en geest met elkaar te verbinden. Door het doen van yoga breng je zowel het hoofd als het lijf tot rust. Je komt in contact met jezelf, je leert focussen op het hier en nu, je leert tevreden zijn.

 

Yoga+ voor mensen met een beperking

Wanneer je een beperking hebt, lichamelijk of geestelijk, blijkt een reguliere yogales vaak te ingewikkeld. Er is vaak onvoldoende ruimte en tijd om de les zodanig aan te passen dat het voor mensen met een beperking te volgen is. Om die reden geef ik ook Yoga+, een yoga les volledig aangepast aan de mogelijkheden en behoeftes van die ene persoon. Met als belangrijkste uitgangspunten; een veilige sfeer creëren, een opgeruimd hoofd en een ontspannen lijf.

 

Naast Yoga+ is er ook Dans+ en Sport+ voor mensen met een beperking mogelijk.

 Wat is er op dit moment al georganiseerd,

waar zou je je eventueel bij kunnen aansluiten?

Volwassenen

Vrijdag om 11 uur (om de week), is er Dans+ (45 min) en Yoga+ (15 min) bij The Workout. Hier doen 4 enthousiaste dames met een verstandelijke beperking mee aan de les, gericht op hun mogelijkheden. Mocht je je hierbij willen aansluiten of een proefles willen volgen, stuur mij dan even een e-mail; info@chrissysportenzorg.nl

 

Vrijdag om 11 uur (om de week), geef ik Yoga+ aan een jonge meid met een lichamelijke beperking. Natuurlijk is het belangrijk dat het qua niveau goed aansluit bij elkaar, maar mocht jij ook een lichamelijke beperking hebben en graag Yoga+ willen doen, kunnen we altijd kijken of we dit samen kunnen voegen. Mocht dit niet het geval zijn is er natuurlijk de mogelijkheid om na deze les (12 uur) één op één Yoga+ te doen.

Elke donderdag om 9.00 uur geef ik Yoga+ aan een mevrouw met een verstandelijke beperking, in de snoezelruimte van Harteheem. Het is niet de bedoeling dat hier iemand bijkomt maar misschien zie jij dit ook wel zitten op een andere dag, ander tijdstip of misschien wel op een andere locatie.

Kinderen

Op dinsdagmiddag van 14.45-15.30 uur geef ik dansles aan kinderen met een beperking. Leeftijd van deze groep is 6+. We halen de kinderen 's middags op uit school (Heliomare Heemskerk), drinken limonade en gaan dan lekker dansen op muziek. Er is nog plek dus mocht uw kind ook van dansen houden, uw kind is altijd van harte welkom om het eens te proberen.

We hopen in de toekomst aansluitend op deze les, van 15.30 uur tot 16.15 uur, een les voor kinderen (12+) met een beperking te kunnen draaien. Mocht u interesse hebben neem dan contact op met mij of met The Workout.

Bij The Workout is het ook nog mogelijk voor jongeren met een beperking om zich aan te sluiten bij de Breakdance groep (Instructeur Falko) op vrijdagmiddag en bij de Fit en Fun les op maandagmiddag (Instructeur Esther).  Kijk voor meer informatie op www.theworkout.nu - Sporten ook voor jou!