Chrissy Sport & Zorg
Sport en Zorg op Maat  
 
 
 

 Wie ben ik?  

 Ik ben Chrissy de Vos, 29 jaar en woon in Beverwijk.

Al van jongs af aan is dansen en sporten mijn favoriete bezigheid, mijn uitlaatklep. Ik deed aan sport-aerobic's en streetdance, totdat ik op een dag gevraagd werd om zelf les te gaan geven. Ik was toen 15 jaar en had geen idee dat lesgeven 13 jaar later mijn grootste passie zou zijn. 
 

Ik heb het lesgeven altijd naast mijn school gedaan. Totdat ik in 2007 bedacht dat ik misschien wel meer dan alleen streetdance lessen wilde geven. Ik besloot bij de AALO diverse opleidingen te volgen om mijn lesgeven te professionaliseren en mijn lesaanbod uit te kunnen breiden (Steps, Bodyshape, Aerobic, Fitness, Voeding 1 en 2). Niet veel later kon ik ook de certificaten Zumba 1, Zumba 2, Zumba Toning en Sh'bam van Les Mills in mijn zak steken. 
 

In 2010 ontdekte ik, middels het geven van danslessen op een school voor Speciaal onderwijs, mijn liefde voor de combinatie tussen lesgeven en pedagogisch hulpverlenen. Ik dook de schoolboeken weer in en mocht in juni 2014 mijn diploma voor de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, met differentiatie; GGZ Agoog, in ontvangst nemen. 

Wat doe ik? 

In juli 2014 ben ik gestart met Chrissy Sport & Zorg. Met Chrissy Sport & Zorg combineer ik mijn passie voor het werken in beide sectoren. Los van elkaar maar ook gecombineerd.

Zo geef ik, naast de reguliere dans en sportlessen (BodyBalance, Pump, Bodyshape, Zumba-up, hardlooptraining), nu ook les aan kinderen en volwassenen mét een beperking. Denk aan Yoga of Dans voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en hardlooptraining voor mensen met depressieve klachten.

Deze speciale hardlooptraining wordt uitgebreid beschreven onder het kopje Running Therapie.

Daarnaast ben ik inzetbaar als Persoonlijk Begeleider/Coach/Woonbegeleider in de psychiatrie en verstandelijk gehandicaptenzorg. Deze persoonlijke begeleiding kan bestaan uit het aanleren van belangrijke sociale en maatschappelijke vaardigheden, structuur aanbrengen in het dagelijks leven, maatje zijn en/of ondersteuning bieden in ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen). Deze ondersteuning vind veelal plaats in de thuissituatie en/of op school.